top of page

Apšvietimo modernizavimas Akmenės rajono savivaldybėje įrengiant LED šviestuvus su individualiais valdikliais

2016-01-11


2015 metų spalio 7 dieną pasirašyta rangos darbų sutartį su Akmenės rajono savivaldybės administracija dėl Kasakausko gatvės Akmenėje apšvietimo modernizavimo darbų. Vykdant sutartį sumontuota apšvietimo valdymo spintą, įrengti 32 LED šviestuvai su individualiais valdikliais bei įdiegta apšvietimo valdymo programinė įranga.

Projekto nauda – sutvarkytas Kasakausko gatvės apšvietimas - sumontuotos naujos atramos, paklojus kabelį, panaikinta orinė apšvietimo linija, įdiegta kompiuterinė valdymo sistema leidžianti lanksčiai ir operatyviai keisti apšveitimo lygio režimus, nuotolinė kontrolės ir valdymo sistema į centrinį pultą perduoda informaciją apie kiekvieno šviestuvo darbo režimą ir jo būklę.

Sistema leidžia matyti apšvietimo valdymo spintos parametrus: įtampos dydį, fazių srovę, vartojamą galią, sunaudotos elektros energijos dydį, cos fi, darbo laiką ir t.t.

Sumontuoti LED šviestuvai bei apšvietimo lygio valdymas ženkliai sumažino elektros energijos sąnaudas. Avariniai pranešimai apie gedimus siunčiami aptarnaujančiam personalui elektroniniu paštu ir SMS žinutėmis.



bottom of page